Soğuklar gidiyor, sıcaklıklar 20 dereceyi aşacak! Çorum'a bahar geliyor Soğuklar gidiyor, sıcaklıklar 20 dereceyi aşacak! Çorum'a bahar geliyor

Çorum’un Kale Mahallesi’nde bulunan Lozanevler Parkı’nda kimliği belirsiz kişiler tarafından bir Kamelya ateşe verildi. Olayın gece saatlerinde gerçekleştiği belirtilirken, parkta oturma alanı olarak kullanılan Kamelya büyük hasar gördü.

Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdü. Polis ekipleri olayı gerçekleştiren kişi ya da kişileri tespit etmek için inceleme başlattı.

Çorum Belediyesi’nden Açıklama

Çorum Belediyesi, yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaparak kamu malına zarar verilmesini kınadı. Yapılan açıklamada, “Lozanevler Parkı’nda bulunan oturma alanımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kasıtlı olarak yakılmıştır. Kamu malına verilen bu tür zararlar hepimizin ortak kullanım alanlarını olumsuz etkilemektedir. Duyarlı vatandaşlarımızın şüpheli bir durum fark etmeleri halinde yetkililere bildirmelerini rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Vatandaşlar Tepkili

Mahalle sakinleri, parkın özellikle çocuklar ve aileler için önemli bir sosyal alan olduğunu belirterek olaya tepki gösterdi. Güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, sorumluların bir an önce yakalanarak adalet karşısına çıkarılmasını talep etti.