Önceden tespit edilmiş iki yüz haneye düzenli olarak iftar yemeklerini ulaştıran Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, hayırseverlerin erzak ve kupon yardımlarını da muhtaç ailelere ulaştırıyor.

Ülkü ocaklarının her zaman mazlumun yanında olacağına değinen Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Orhan Tosik, “Yüce Allah (CC) Kur'an-ı Kerim'de "Onlar ki, mallarını gece, gündüz; gizli ve açık infak ederler. Artık bunların ecirleri Rableri Katındadır, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır." buyurmaktadır. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) ise “Yarım hurma ile de olsa ateşten korunun. Bunu da bulamazsanız, gönül alıcı güzel sözler söyleyin." ve "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadis-i şerifleri ile bizleri uyarmıştır. Bizler de Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin "Benim aklım hep Türkiye'dir" sözünü düstur edinerek, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatları ve siz değerli gönüldaşlarımızın destekleriyle kaş yıkmadan, gönül kırmadan "Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim" diyen derviş Yûnus misali ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ederek gönüller arasında köprü kurma vazifesini üstlendik. Ülkü Ocakları olarak her zaman muhtaçların yanında olacağız” dedi.

Başkan Orhan Tosik, “Bu yıl da ilimizde çorba kaynamayan hane kalmasın, yuvasında aş pişmeyen aile bulunmasın diye Çorum Ülkü Ocakları olarak tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evine, yüreğimizin ateşinde ısıttığımız birer kap sıcak yemekle girmeye devam ediyoruz. Her gün, önceden tespit edilmiş iki yüz haneye düzenli olarak iftar yemeklerini ulaştırıyor ve bu ailelerin buruk da olsa sevincine ortak oluyoruz. Bunun dışında siz değerli gönüldaşlarımızın yardım ve destekleri sayesinde yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye erzak paketi ve alışveriş kuponu ulaştırdık, ulaştırmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Orhan Tosik, “Bu noktada tek beklentimiz; yüce Allah'ın rızası ve büyük Türk milletinin huzur ve refahıdır. Bizleri bu yolda yalnız bırakmayan siz gönül dostlarımıza ve yardımların ulaşmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kıymetli ocak yöneticilerimize ve teşkilatlarımıza hassaten teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.