Özellikle Kurban atıklarının bertaraf edilmesi noktasında vatandaşları uyaran belediye yetkilileri, kurban atıklarının gelişi güzel atılması durumunda alınan tüm önlemlerin boşa gideceğini belirtti. Kurban atıklarının çevreye zarar vermemesi için Bayram namazı sonrasında Çorum Belediyesi ekiplerinin dağıtacağı kurban poşetlerine atıkların konulması, poşetlerin ağzının bağlanarak çöp konteynırına atılması ve konteynır kapaklarının kapatılması gerekmekte. 

Muhtelif zamanlarda şehrin işlek caddelerini yıkayan Belediye ekipleri Kurban Bayramı öncesi Çorum’un yaya yoğunluğu fazla olan caddelerinde yıkama yaparak şehri Kurban Bayramına hazırlıyor.

Vektör ve uçkunla geniş çaplı mücadele

Karasinek ve vektör canlıların kontrolsüz üremesini engellemek için şehrin çeperlerinde belirlenen hayvan ve insan atıklarının olduğu noktalarda bu canlılar larvayken mücadeleye başlayan ve bu mücadelesini yıl boyu sürdüren Belediye ekipleri bayram öncesi mücadelenin alanını genişletti. Vatandaşların Kurban Bayramını daha rahat ve huzurlu geçirebilmesi için tedbirleri artıran Çorum Belediyesi, mücavir alan sınırları içerisinde tespiti yapılan noktalarda vektör canlılarla mücadele çalışması yapıyor.