Türkiye’nin dört bir yanından gelerek 6 ayrı kategoride derece alan yarışmacılara kupaları verildi. 
Türkiye Binicilik Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Ahalteke Atlıspor Kulübü & Atahan Atlısporlar Kulübü müsabakaları Atahan Atlısporlar Kompleksi’nde büyük bir heyecan içerisinde gerçekleştirildi.
6 farklı branşta Türkiye'nin farklı bölgelerinden 40 sporcunun katılımı ile düzenlenen yarışmalarda Çorum’u temsil eden 12 sporcu, toplamda 4 birincilik, 3 ikincilik ve 3 ikincilik alarak kupaların Çorum’da kalmasını sağladı.

Müsabakalara Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer de katılım sağladı.
Tuncer, yaptığı açılış konuşmasında; Çorum'a kazandırılan bu tesisin çok kıymetli ve ulusal standartlar üzerinde olduğunu, zeminle ilgili yapılacak düzenlemeler sonrasında federasyonun düzenlemiş olduğu ünvan kupalarının Çorum'da yapılabileceğini anlatarak, binicilik konusunda bölgenin lokomotifliğinin Çorum olmasını istediklerini belirtti.

Federasyon Başkanı Tuncer, kurulduğu kısa süre içerisinde önemli başarılara imza atan ve Binicilik Federasyonun 56  federe kulübünden biri  olan Atahan Atlıspor Kulübünden de övgüyle bahsetti. 
Müsabakaları ayrıca Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.
Atahan Atlısporlar Kulübü Yönetimi tarafından yapılan açıklamada; “Binicilik sporuna olan sevdamızla hareket ederek çıktığımız yolda ata sporumuz olan biniciliği gençler arasında yaygınlaştırmak, binicilik sporuna ulusal ve uluslararası arenada belirli bir seviyeye getirmek için gayretle, inançla ve azimle sevdamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda başta antrenörlerimize, sporcularımıza, velilerimize teşekkür ediyoruz” denildi.