İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde 781 daha geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni çerçevesindeki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatıldığını açıkladı. Kararla birlikte Çorum’da da 1 mahalle ve 6 köy yabancı ikametine kapatıldı.

İŞTE ÇORUM’DA YABANCI İKAMETİNE KAPATILAN YERLER

Bu kapsamda Çorum’da Merkez Çepni Mahallesi olmak üzere, Kadıkırı Köyü ve Kadıkırı Mücavir Mevkii, Sarımbey Köyü ve Sarımbey Mücavir Mevkii, Karapınar Köyü ve Karapınar Mücavir Mevkii, Eskiekin Köyü ve Harmantarla Mevkii, Çomarbaşı Köyü ve Rıçvanlar Mevkii, Hamdiköy Köyü ve Aşağı Mevkii’nde yeni yabancı yerleşimine izin verilmeyeceği duyuruldu.

YABANCI İKAMETİNE KAPATILAN MAHALLE SAYISI BİN 169

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ikamet iznine kapatılan mahalle sayısının bin 169'a çıktığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibarıyla kapalı mahalle sayısı bin 169'a çıkarılmış olup, kapalı mahalleler ekte yer almaktadır.”