Gazetemizi ziyaretinde bilgi veren Çorum Karadenizbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bardakçı ve Kooperatif Müdürü Bülent İnce, Çorum genelinde 500 bin dekarlık bir alana Ayçiçek ekimi yapıldığını bu oranın geçen sene 350 bin dekar alan olduğunu, bu sene ekimde artış olduğunu kaydetti. Çorum merkez ve köylerinde ise ekili alanların 200 bin dekar olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca Karadenizbirlik bünyesindeki Çorum Yağlı Tohumlar Kooperatifi, 2021-2022 hasat döneminde ürün teslim eden üreticilere, daha önce ödenen ton başı 250 lira farktan sonra, yine ton başına 400 lira daha fark ödenmesini kararlaştırıldığı, bu ödemeyle birlikte 2021 yılında kooperatife ürün teslim eden üreticilere, ton başına 650 lira ek fark ödenmiş olacağını bildirildi.

Kooperatifin, yeni ekim döneminde, hasat vadeli tohum, bitki besleme, zirai ilaç, yağ ve nakit kredi desteği vererek üreticiyi desteklemeye devam ettiğini belirten Bardakçı ve İnce, üreticinin mağdur olmaması, yağlık ayçiçeği ürünü ekiminin teşviki ve desteklenmesi için elindeki tüm imkânları kullanarak üreticinin yanında durmaya devam ettiklerinin altını çizdiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Yayla Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş ise misafirlerine teşekkür etti.