Çorum’da temel askerlik eğitimini tamamlayan 372'inci kısa dönem erler yemin etti.

Yemin törenine gelen ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

Asker yakınları yaşadıkları gurur karşısında gözyaşlarını tutamazken, askerlerin kimisi anne ve babasına, kimisi ise eşi ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi.

İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve sancağın yerini alması ile başlayan törende 372'inci dönem kısa dönem erler, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin etti.

Törende bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, askerlik hizmetinin Türk milleti için onur ve gurur meselesi olduğunu ifade ederek “Biz tarih kadar eski bir milletiz. Köklerimiz çınar ağacının kökleri gibi insanlığın dünyada ilk nefes aldığı zamanlara kadar gider. Biz ulu bir çınarız, rüzgârların, volkanların söküp atamadığı bir çınarız. Biz asker bir milletiz. 5 bin yıllık kutlu bir ordunun asker bir neferi olan evlatlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Yemin töreninin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığına ilk katılan, eğitim ve sporda başarılı olan askerlere protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

Tören 372'inci dönem kısa dönem erlerin görev yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapılmasıyla sona erdi.