Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanarak; toplumun en önemli temsilcilerinden olan çocukların da güvenlik hizmetlerine katkıda bulunmalarını sağlamak, çocukların güvenli internet kullanımı, suç ve suçlu profillerini tanıtarak, suç ve suçtan korunma, sosyal medyayı güvenli kullanma, günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar karşısında nasıl davranmaları gerektiği konusunda çalışmalarına devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü ‘nünde katkılarıyla İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli bir şekilde çalışılarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 25 Kasım 2021 – 30 Mayıs 2022 tarihleri arasında Çorum il merkezi ve İlçelerinde toplamda 154 okulda öğrenim gören 20 bin 893 öğrenciye sunu destekli bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

Proje kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğü Binası, Emniyet Müdürlüğü Galerisi, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü gezdirilmiş, etkinlikte öğrencilere polislik mesleği ve trafik kuralları hakkında bilgi verildi. Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Proje sonunda; İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sözlü ve görsel olarak polislik mesleğinin tanıtımı ve doğru internet kullanımını anlatarak, çocuklarda farkındalık yaratmak, bilinçli nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlandığı belirtildi.