Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Çorum hava durumu 9 Şubat Çarşamba ve 10 Şubat Perşembe günleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı olacağı tahmin edildi.

Meteoroloji tarafından sarı uyarı verilen Çorum için "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı verilen Çorum için kar yağışı için vatandaşların gerekli önlemleri almaları tavsiye edildi. Kar yağışlı geçecek Çarşamba gününde en düşük hava sıcaklığı 0 derece en yüksek hava sıcaklığının ise 3 derece olacağı tahmin edildi.
10 Şubat Perşembe günü de kar yağışının devam edeceği Çorum'da en düşük sıcaklık -4, en yüksek hava sıcaklığı ise 3 derece olacak.
11 Şubat Cuma günü ise Çorum'da kar yağışının yerini Parçalı bulutlu havaya bırakması bekleniyor. Cuma günü Çorum'da en düşük sıcaklığın -7, en yüksek sıcaklığın ise 4 derece olması bekleniyor