Çorum Veteriner Hekimler Odası ev sahipliğinde Çorum'daki tüm özel Veteriner Hekimler ve aileleri ile bir araya geldi. Programa AK Parti Çorum Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya da eşlik etti.

TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Şükriye Tutkun’un sahne aldığı geceden elde edilen gelirle genç yaşta hayatını kaybeden Veteriner Hekim Ergün Coşkun ve Veteriner Hekim Fatih Erlik’in anısına iki ilköğretim okuluna fen ve biyoloji laboratuarı yapılacağı ve vefat eden meslektaşlarının isimlerinin verileceği ifade edildi.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN İSİMLERİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

Konuşmasında Veteriner Hekimlerin sağlık sınıfında yer almadığına değinen Çorum Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Serdar Doğan sözlerine şöyle devam etti;

“Biz Veteriner Hekimler maalesef sağlık sınıfında değiliz. Yıllardır bu konudaki taleplerimiz bir türlü karşılık bulmadı. En kısa sürede yapılan bu yanlıştan dönülmeli ve sağlık sınıfına dahil edilmeliyiz. Öte yandan birçok meslektaşımız her geçen gün şiddete maruz kalmaktadır. Biz Sağlıkta Şiddet Yasası’ndan da yararlanamıyoruz. Gerekli adımların biran önce atılmasını temenni ediyoruz.

Bildiğiniz üzere TURKOVAC aşısını Virolog Veteriner Hekim Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibi özverili ve uzun çalışmalar sonucunda geliştirmiştir. Şu anda dünyada aşı üreten dokuz ülkeden biriyiz. Ancak bulunan aşının bilimsel tartışmalardan ziyade siyasal mecralarda tartışılması bizleri üzmektedir. Yönetime geldiğimiz günden bu yana online platformlarda onlarca etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerde birçok öğrenciye stetoskop, cerrahi set ve kitap gibi onlarca eğitim destekleyici malzeme dağıttık. Daha sonra Afyonkarahisar ve Uşak Veteriner Hekimleri Odalarımızın katılımları ile ilkini Afyon’da gerçekleştirdiğimiz etkinliğin ikincisini de Erzurum ve Van Odalarımızın katılımları ile Van’da düzenledik. Gördüğü ilgi sebebiyle Kitap Buluşmaları etkinliğini devam ettirmeyi planlıyoruz.

Düzenlediğimiz bu geceden elde edeceğimiz gelir ile de Çorum’da iki tane ilköğretim okuluna fen ve biyoloji laboratuarı kuracağız. Ve Bu laboratuarlara yakın zamanda kaybettiğimiz Veteriner Hekim Ergün Coşkun ve Veteriner Hekim Fatih Erlik’in isimlerini vererek ölümsüzleştirmek niyetindeyiz. Düzenlediğimiz tüm etkinliklerde bizlerin yanında olan meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Herkese iyi eğlenceler diyorum.”

'VETERİNER HEKİMLERİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİM'

Veteriner Hekimlerin sağlık sınıfında yer almamasına ve Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmamasına değinen Çorum AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya, ben bunun notunu da aldım. İnşallah gittiğimizde hem Tarım Bakanımıza hem Grup Başkanımıza mutlaka ileteceğim.” dedi.

Çorum AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın gecede yaptığı konuşma şöyleydi;

“Böylesi güzel bir gecede sizlerle beraber olmaktan son derece memnunum. Geçtiğimiz ve bu yıl rahmana kavuşan kardeşlerimizin anısına böylesi güzel bir program düzenlediği için Çorum Veteriner Hekimleri Odası Yönetimine ve katılımlarınızdan ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Her ikisi de genç yaşta vefat etmiş kardeşlerimizin adları bu sayede okullarımızda yaşayacak ve ölümsüz hale gelecek.

Sivil toplum örgütleri ve Veteriner Hekim Odaları Çorum’un gelişmesine, ekonomik olarak büyümesine hem tarım alanında hem de hayvancılık alanında daha ileri gitmemize, vizyon seçmemizde her zaman yanımızda oldular. Ziraat Odamız, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz, Ticaret Borsamız, Tarım İl Müdürümüz elbirliğiyle bugün Çorum tarımını konuşulur hale getirdiler. Az önce İl Müdürümüz gösterdi suni tohumlama ile yerli ırktan simental ırk elde edilmesine kadar örnek bir proje yapılmış. 60 bin TL gibi bir ödenekle başlayıp bugün 81 ilde 40 milyon TL lik bir ödenekle bu proje devam etmekte. Çalışmalarda Veteriner Hekimlerimizin önemli katkıları oldu. Hepinize teşekkür ediyoruz.

Oda Başkanımız Serdar Doğan’ın da dediği gibi Veteriner Hekimlerimiz sağlık sınıfından sayılmıyor. Hem bir takım özlük haklarını hem de sağlıkta şiddet yasasından yararlanamıyor diye. Ben bu notumu da aldım. İnşallah gittiğimizde hem Tarım Bakanımıza hem Grup Başkanımıza mutlaka ileteceğim. Bu noktada da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bir kardeşiniz olarak, Çorum Milletvekili olarak herkesin emrindeyiz.”

TRT Halk Müziği Sanatçısı Şükriye Tutkun’un konserinden sonra Veteriner Hekimleri Gecesi sona erdi.

Veteriner Hekimleri Gecesine Çorum Ak Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konsey Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Veteriner Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Fındık, Çorum CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Kadir Yücel ve Mücahit Keskinel, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Yozgat İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı ve Yozgat Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, Çorum Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı İbrahim Baykal, Gıda ve Yem Şube Müdürü Perihan Durna, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ömer Günalp, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mustafa Özankaralı, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Dr. Gülay Kabasakal Ertürk, Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Amasya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Kemal Doğan, Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, TOÇ BİR-SEN 19 No’lu Şube Başkanı Arzu Özkader, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Gür, JOURVET Editörü Elif Ünlütürk Bayhan ve birçok Veteriner Hekim aileleriyle birlikte katıldı.