Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurulda mevut başkan Zeki Oral ve Yaşar Sayar yarıştı.

Seçim öncesi bir konuşma yapan Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, muhtarların, devlet ile halkın arasındaki köprü olduğunu ifade ederek, “Bir derdi olan sabahın erken saatinde, gecenin yarısında muhtara koşar. Çoğu bölgede muhtarlarımızın çamurlu çizmeleri kapısının arkasındadır. Kanalsa kanal, su ise su, ne gerekiyorsa yapıyorlar” dedi.

Muhtarların köylülerin istek ve şikayetlerini dinleyen, hizmetlerin yerine getirilmesini takip eden kişiler olduğunu ifade eden Oral, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Muhtarlar halka en yakın hizmet götüren elçiler olduğu unutulmamalıdır. Muhtarlar, katılımcı demokrasinin önemli ayağını oluşturan yerel idare içinde Belediyelere ve il Özel İdarelere en önemli yardımcı birimlerdir. Birlik ve beraberliği pekişmiş bir muhtar örgütlenmesinin çağın gereklerine uygun şekilde teşkilatlanması çok önemli bir kazınımdır.

Bugün burada gerçekleştireceğimiz kongrenin demokrasi havasında geçmesini istiyorum. Burada sağladığımız birlik ve beraberliği, kardeşlik ortamının seçimlerden sonra da devam etmesini istiyorum.

Seçimler sonucunda kaybeden kimse olmayacak. Çorum kazanacak, köylerimiz kazanacak ve tüm muhtarlar kazanacaktır. Birlik beraberlik içinde derneğimizi bir daha yönetmeye talibiz.

Derneğimizin tek çatı altında olmasını çok arzu etmeme rağmen bugüne kadar bunu başaramadık. Arzum, ‘Hep birlikte tek çatı altında bir güç olalım. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Herkes taşın altına elini koysun, el ele, omuz omuza hizmetlerimizi sürdürelim.

Derneğimizi Gazi caddesindeki şimdiki modern yerine taşıyarak sizlere hak ettiğiniz hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Dernek çalışanımızla bütün sorunlarınıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.

İlimizde muhtarlar federasyonunu kurarak Türkiye Muhtarlar Konfederasyonuna üye olduk.

Bana ve ekibime teveccüh gösterip tekrar yetki verirseniz bundan sonrada sizlere hizmet etmeye devam edeceğim. Tüm muhtarlarımız ve köy halkımız ile devletimiz arasında köprü olmaya çalışacağım.

Bana yetki verirseniz önümüzdeki dönemde, tüm köylere düğün, toplantı gibi etkinliklerde de kullanılabilecek mekânlar yapılması için ilgililerle gerekli görüşmeleri yapacağım.”

Konuşmanın ardından seçimlere geçildi.

139 oyun kullandığı seçim sonucunda adaylardan Zeki Oral 84 oy alarak yeniden başkan seçilirken, Yaşar Sayar ise 46 oy aldı. Seçimlerde 9 oy ise geçersiz sayıldı.