Çorum Belediyesi, doğumdan ölüme her alanda Çorum halkına hizmet sunmaya devam ediyor. Vatandaşların en zor günlerinde yanında olup onlara destek olmak amacıyla daha önceden cenaze defin işlemlerini tamamen ücretsiz hale getiren Çorum Belediyesi, cenaze yakınlarına kolaylık sunmak amacıyla önemli bir eksikliği daha gideriyor. Ulu Mezarlık alt kapısının hemen yanında bulunan alana yeni Mezarlıklar Müdürlüğü binası inşa ediliyor.

Mezarlıklar Müdürlüğü’nün temel atma törenine Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Çorum Esnaf Odaları Birliği Başkanı Recep Gür ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Mezarlıklar Müdürlüğü binasıyla ilgili bilgiler verdi. Başkan Aşgın, bina içerisinde vatandaşların defin işlemleri öncesinde kullanabilecekleri morg, gasilhane ve taziye alanlarının yer alacağını belirterek “Cenaze yakınları, definle ilgili tüm işlemlerini daha kolay yapabilecek.” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın konuşmasının ardından kurban kesimi yapılarak dualarla temel atma töreni gerçekleştirildi.

3 bin 223 m2 arsa üzerine inşa edilecek yeni Mezarlıklar Müdürlüğü, 2 kattan oluşacak. Bina içerisinde 6 adet ofis oda, toplam 46 kişilik 2 adet bekleme odası, 40 kişilik taziye odası ve 14 adet morg kabini ile bay ve bayanlar için ayrı olmak üzere iki adet gasilhane bulunacak.