Türksat üzerinden yayın yapacak kanal, Çorum başta olmak İç Anadolu Bölgesi ağırlıklı yayın yapacak. Kanal, tarafsız, seviyeli, ilkeli, dürüst ve dinamik haber ve yayın anlayışıyla bölgeye ayrı bir renk katma hedefi ile yola çıkıyor.

BÖLGENİN EN BÜYÜK STÜDYOSU OLACAK
Anadolu’dan yayın yapan kanallar içinde yörenin en büyük stüdyosuna sahip olacak kanalda kuaför, reji, ana kumanda gibi değişik bölümlerin her biri için ayrı odalar bulunuyor. Ulusal ve uluslararası yayın yapan kanalların teknik altyapısının aynısına sahip olacak kanalda aynı anda 50 kişinin canlı yayın stüdyosunda seyirci olarak katılabileceği programlar da yapılabilecek.

ÇORUM’DA YAYINCILIĞIN ÖNÜ AÇILACAK
Çorum merkez, ilçeler ve köyler ağırlıklı olmak üzere Anadolu Bölgesi’ne yayın yapacak kanal, sonraki yıllarda yayın ağını Türkiye geneline yaymayı hedefliyor. Habere öncelik verecek olan yeni kanalın bir başka özelliği de basın-yayın sektöründe eksikliği hissedilen insana yatırım yapmayı öne alacak olması. Yörede yayıncılığın önünü açmayı hedefleyen kanal bu amaçla ilk etapta alanında fakülte veya meslek yüksek okulu eğitimi almış 10 kişi ile yayına başlayacak. Ankara ve İstanbul gibi önemli merkezlerde ilerleyen zaman içinde birimler kurmayı da hedefleyen kanalın Çorum’daki yayın merkezi, Azap Ahmet Sokak üzerinde bulunuyor.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI BAŞINA GEÇİYOR

Önümüzdeki ay içerisinde yayına geçmesi beklenen yeni uydu televizyonunun başına ise sürpriz bir isim geliyor. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü’nün dayısı olan Dodurga Belediyesi eski Başkanı Bekir Kılıç, televizyonun başındaki en yetkili isim olacak. Kanalda, Çorum Belediyesi’nin çalışmaları başta olmak üzere özellikle Çorum Belediyespor maçlarının da yayınlanması bekleniyor.