Geçtiğimiz hafta bölgeye intikal eden askerlerin büyük destek sağladığını vurgulayan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 44 kişilik komando ekibi için “Afetten etkilenen camilerimizin, okullarımızın, yurtlarımızın, meydanlarımızın, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerinin temizlenmesinde olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar” dedi.

Vali Çiftçi sosyal medyadan yaptığı paylaşımında “Çorum’dan afet bölgesine görevlendirilen jandarma komando askerlerimiz, iki haftadır Türkeli ilçemizde hayatı normal akışına döndürme çalışmalarına büyük destek veriyor.

Bu çerçevede afetten etkilenen camilerimizin, okullarımızın, yurtlarımızın, meydanlarımızın, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerinin temizlenmesinde olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar, milletimize yardımcı oluyorlar. 44 kişilik komando ekibimiz yaptıkları çalışmalarla hem özel idaremize, belediyemize, muhtarlıklarımıza, kamu kurumlarımıza lojistik destek sağlıyor hem de insanımızın duasına mazhar oluyor.

Çorum’da emniyet ve asayişin sağlanmasında büyük faydalarını gördüğümüz aslan parçaları, afette de üzerlerine düşen insanlık görevini hakkıyla yerine getiriyor. Devletimiz milletiyle el ele, gönül gönle işbirliği halinde inşallah bu badireyi de kısa sürede atlatacak, selin meydana getirdiği tahribat kısa sürede sona erecek. Hep birlikte milletimize hizmetkârız” dedi.