Vali Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ve İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Uzuoğlu ile Çorum-Ankara kara yolu uygulama noktasında durdurulan araçları inceledi.

Sürücüleri maske ve emniyet kemeri kullanımı konusunda denetleyen Çiftçi, ayrıca yolculara da seyahat esnasında uyulması gereken kuralları içeren broşür verdi.

Çiftçi, denetimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, salgınla mücadele kapsamında belirlenen kurallara uyulmasıyla salgının üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Çorum'da 7 gün boyunca denetimlerin devam edeceğini belirten Çiftçi, "40 personelden oluşan 20 ekip ile şehrin muhtelif yerlerinde servis araçlarına yönelik denetim yapılıyor. Denetimlerde şoförlerin HES kodu, araç içinde yolcuların hep aynı koltuğu kullanması, fiziki mesafe, maske kullanımı gibi konular denetleniyor. Bütün denetimlerin tek bir gayesi var, o da vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu şekilde yaşamalarını temin etmek." dedi.

ÇORUMDA VEFATLAR VE VAKALAR ARTIYOR

Çiftçi, kentteki vaka sayılarına ilişkin soru üzerine, eylül ayının ikinci yarısında Çorum'da yatan hasta, evde izolasyona alınan ve vefat sayılarında düşüş yaşandığını ancak son 15 günde Türkiye genelinde olduğu gibi yükseliş gerçekleştiğini dile getirerek, "İnşallah denetimleri sıklaştırmak suretiyle virüsü kontrol altına alabileceğimizi düşünüyoruz." ifadesini kullandı.