Gündem dışı söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Erkan Özbal, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaşanan kazaları hatırlattı.

Özbal, hastane önünde yaşanan kazalardan dolayı insanların öldüğünü belirterek Belediye’nin en azından otobüs duraklarının yerini değiştirmesi konusunda çalışma yapabileceğini vurguladı. Özbal, ayrıca hastane önünde biran önce düzenlemelerin yapılması gerektiğini de ifade etti.

Yapılan eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, otobüs durakları konusunda çalışmalar yapılabileceğini ifade ederek, “Arkadaşlarımız bu konuda çalışma yapıyorlar” dedi.

Karayollarına ait yol kısmında ise daha önce bir takım çalışmalar yapıldığını hatırlatan Başkan Aşgın, “Karayolları üst geçit yapılması kararı almıştı. Şu anda bu kararlarının ne aşamada olduğunu bilemiyoruz, ancak biz yapılması gereken her konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Üst geçit veya alt geçit konusunda Karayolları biran önce kararını vermelidir. Biz her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim