Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Ali Kınık konserinde de açılış konuşmasını yapan Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Orhan Tosik, “Ülkücü; kendinden vazgeçerek varlığını ve geleceğini aşkla bağlı olduğu milletinin, devamına ve yükselişine adamış şuur sahibinin unvanıdır. Ülkücülüğün çıkış noktası ve yegâne dayanağı vatan sevgisi, millet aşkı ve asil Türk milletinin mukaddes bağrıdır. Ülkücü; geleceğin mimarı, gelecek nesillerin mihmandarıdır. Ülkücülük, duyguda, düşüncede ve harekette milli olmak; millete mensubiyeti şuurla taşımak, geçmişe vefa duyup geleceğe karşı sorumluluk üstlenmektir” dedi.

Ömrünü Ülkü Ocaklarına vakfedenlerin, ülkücü hareket üzerinden hesap yapanları mağlup edeceğine dikkat çeken Orhan Tosik, “Kimse üzerimizden hesap yapmasın, kimsenin kayığına binmeyiz, dolmuşuna gelmeyiz. Çünkü bizim teşkilat adında gemimiz var ve bizler bu gemiyi her şeye rağmen sahil-i selamete ulaştıracağız” açıklamasında bulundu.

Ülkücüler olarak antlarına sadık olduklarını belirten Tosik, “Özelde Ülkücü harekete ve onun bilge lideri Devlet Bahçeli’ye, genelde ise Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletine karşı yürütülen gizli savaşın farkındayız. Ülkücü Türk gençliği olarak andımıza sadığız, son nefer, son nefes ve son damla kana kadar liderimizin emrinde büyük Türk milletinin hizmetindeyiz. Bugüne kadar eğitim, kültür ve sosyal hizmet alanında birçok faaliyet düzenledik. Bu faaliyet ve etkinliklerde biricik kaygımız yüce Allah’ın rızası, yegâne dayanağımız ise Milliyetçi Ülkücü Hareket’in vatana ve millete duyduğu derin sevdası olmuştur” şeklinde konuştu.