Çorum’da şehir içi trafiğinin rahatlatılmasına yönelik çalışmalar kapsamında ana arterler başta olmak üzere bazı caddelerde paralı otopark sistemine geri dönülüyor.

Çorum Belediyesi’nin talebi doğrultusunda İl Trafik Komisyonu şehir içi trafiği ile ilgili bazı kararlar aldı. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması beklenen kararlardan biri de şehir içi trafiğinin yoğun olduğu Gazi, İnönü ve Bahabey Caddesi başta olmak üzere Dr. İlhan Gürel Caddesi’nde paralı park sisteminin getirilmesi oldu.

Karar doğrultusunda Gazi ve İnönü Caddesi’ni kapsayan Atatürk Anıtı’ndan Abide Kavşağına kadar bölümde her iki yönlü paralı otopark sistemine geçilecek. Bahabey Caddesi’nde ise, eski Bahçelievler Polis Karakolu’nun bulunduğu bölüme kadar paralı otopark uygulaması yapılacak.

Trafik Komisyonu’ndan ayrıca yine Belediye’nin talebi doğrultusunda özellikle de akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanan Dr. İlhan Gürel Caddesi’nde de paralı otopark sistemi getirilmesi kararı alındı.

Caddelerde paralı otopark uygulaması sabah saat 08.00’de başlayacak, yaz döneminde saat 21.00’de, kış döneminde ise saat 20.00’de sona erecek.

Zaman zaman sıkıntıların yaşandığı paralı otopark uygulaması ile ilgili davalarda açılmıştı. Hatta dönemin CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’nin otopark görevlileri tarafından darp edilmesiyle de gündeme gelen caddelerde otopark uygulaması, Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen bir anket neticesinde durdurulmuş ve caddelerde park ücretsiz hale getirilmişti. Bir süre önce de ücretsiz park uygulaması süreli hale getirildi ve şu anda da süreli park uygulaması yapılıyor.

BAŞKAN DOĞRULADI

Kendisine telefonla ulaştığımız Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, kararın komisyondan geçtiğini, uygulama için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“TÜM TÜRKİYE’DE UYGULANIYOR”

Tüm Türkiye’de bu uygulamanın yapıldığı dile getiren Başkan Aşgın, “Ücretli olmasıyla ilgili karar Trafik Komisyonu’ndan geçti. Bu uygulama tüm Türkiye’de uygulanan bir uygulama. Genel bir uygulama, bütün illerde var. Trafik yoğunluğu Çorum’da çok fazla. Bu uygulamanın birçok amacı var” diye konuştu.

“4 CADDEDE GEÇERLİ OLACAK”

4 caddede geçerli olacağını kaydeden Başkan Aşgın, “Gazi, İnönü, Bahabey ve Dr. İlhan Gürel Caddesi’nde geçerli olmasını ön görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“SPOR KULÜBÜNE VERİLMEYECEK”

Daha önce park uygulamasının spor kulübüne ihaleyle verildiğini, sürecin mahkeme kararıyla iptal edildiğini dile getiren Başkan Aşgın, “Mahkeme kararına uygun bir şekilde düzenlememizi yapacağız. Belediye mi işletecek, ihale mi edeceğiz henüz belli değil. Bu konuda çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.