Belediye Meclis Toplantısında 2019 yılı Faaliyet Raporu ile ilgili olarak bir sunum yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, tüm kalemlerle ilgili olarak detaylı bilgiler verdi. Mahalleler arasında hizmette adaletli davrandıklarını söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, özellikle de belediyenin yaptığı hizmetlerde ve kazandırdığı araç ve gereçler konusunda borçlanma yolunu seçmediklerini, öz kaynaklarla satın alımların gerçekleştirildiğini vurguladı. Başkan Aşgın, 31 Mart 2019 yılından beri görev yaptığı süreç boyunca Belediye’yi bir tek kuruş borçlandırmadığını ifade etti.

Aşgın, gerek sosyal belediyecilik, gerek üreten belediyecilik olmak üzere belediye hizmetleri konusunda da meclis üyelerine açıklamalar yaptı.

AYASOFYA BAĞIMSIZLIK NİŞANESİDİR

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını yürekten desteklediğini belirterek, devlet büyüklerinin en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi.

Çorum Belediye Meclisi toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Aşgın, ülke gündeminde yer alan konularda ilgili görüşlerini dile getirdi. Koronavirüs salgını döneminde Türkiye’nin yürüttüğü başarılı sürecin tüm dünya tarafından takdir edildiğini kaydeden Aşgın, Çorum’da da koordineli bir şekilde süreci atlatmanın gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

Son günlerin tartışılan konularından biri olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ve ailesine yönelik çirkin saldırıyı kınayan Başkan Aşgın, sosyal medya düzenlemesini de desteklediğini kaydetti. Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili de “Ayasofya Fatih’in bize emaneti, fethin mührü, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlık nişanesidir” diyen Aşgın, Ayasofya’nın minarelerinden tekrar ezan seslerinin yükselmesini istediklerini dile getirdi.