Çorum merkez Sülüklü Deresi ile Fitne Deresinde kısa bir süre önce başlatılan ıslah çalışmalarının %70 oranında tamamlandığı belirtildi.
DSİ 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı 54. Şube Müdürlüğü gözetiminde yaptırılan ‘Çorum-Merkez-Sülüklü Deresi İkmali ve Fitne Deresi Deplasesi’ projesinde yer tesliminin ardından yaklaşık 2 ay önce başlayan inşaat çalışmalarının %70 oranında tamamlandığı bildirildi.
DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetci, projenin Kontrol Mühendisi Yavuz Elmas ile birlikte yapım çalışmaları devam eden inşaatta incelemelerde bulundu.
Sülüklü Deresi inşaatının 2 ay gibi kısa bir sürede %70 oranında tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetci, iş kapsamında Sülüklü Deresinde 164 metre kutu menfez, 1100 metre U kesitli Taşkın Koruma Duvarı, 328 metre menfez korkuluğu ve 2200 metre duvar üstü ferforje korkuluk yapılmasının planlandığını söyledi.

Şerbetci, Fitne Deresinde ise 211 metre menfez, 949 metre uzunluğunda çift taraflı duvar, 1898 metre duvar üstü ferforje korkuluk ve 422 metre menfez korkuluğu yapılacağını kaydetti.