Avukat Teoman Şahin tarafından Çorum İdare Mahkemesi’nde açılan ve Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve tüm Spor Taban birliklerinin taraf olduğu davada oluşturulan bilirkişi raporunu mahkemeye sundu.

Bilirkişi Heyeti Şehir Plancısı Zülfiye Molla Hüseyinoğlu ve Fatma Sağlam ile Harita Mühendisi Murat Nas’dan oluştu. Heyetin yaptığı inceleme sonunda yazdığı raporun sonuç bölümünde ‘Çorum Belediyesi'nin 1/3/2012 tarih ve 41 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylanan 1/5000 ve 1/10000 nazım ve uyguma imar planı değişikliğinin imar mevzuatına, planlama tekniklerine, şehircilik ilkelerine uygun olmadığı ve kamu yararı taşımadığı kanaatimizi yüce mahkemenizin takdirlerine sunarız’ denildi.

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu, Atatürk Spor Salonu, 1 ve 2 nolu sentetik çim sahaların bulunduğu alana karşılık olarak Çorum Belediyesi yeni stadyum ve spor salonu ile amatörler için yapacağı sahalar karşılığında mevcut yerin Kültür Merkezi ve Millet Bahçesi olarak düzenlenmesine karar verilmişti.

Bu kararın ardından Avukat Teoman Şahin tarafından açılan davada bilirkişi raporu projenin uygun olmadığı yönündeki görüşünü mahkemeye sundu.

MİLLET BAHÇESİ VE KÜLTÜR MERKEZİNE KARŞI DEĞİL!

Öte yandan Çorum Belediyesi'ne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Avukat Teoman Şahin tarafından Çorum Belediyesi'nin 1/3/2012 tarih ve 41 sayılı Belediye Meclis kararına karşı açılan davanın Belediye'nin yeni uygulayacağı Kültür Merkezi ve Millet Bahçesi projesine karşı olmadığı, iptal edilen eski projeye olduğu bilgisine ulaşıldı. Mevcut yerin mahkemesinin devam ettiği için belediye adına tekrar tapu tahsisin yapılmadığı öğrenildi. Çorum Belediyesi adına tapu tahsisi yapıldıktan sonra Belediye Başkanlığı'nın bu alan üzerinde düşündüğü projeleri hayata geçireceği bildirildi. Yeni proje olan Kültür Merkezi ve Millet Bahçesi'nin ise, bilirkişiler tarafından kamu yararı bulunduğu ifade edildi.