“Benim kahramanım olur musun” sloganıyla Karakeçili Mahallesi Azap Ahmet Sokakta Eski Cinonlar Züccaciye yerinde açılan kermese Çorumlular yoğun ilgi gösterirken, açılış törenine CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız da katılarak destek verdi.

Mustafa Yağız’ın yakınları, minik bebeğin boğazındaki trakeyle nefes aldığını ve midesindeki beslenme tüpüyle mama yoluyla beslendiğini belirterek, “günlük 8-9 şişe mama yemesi gerekirken 3-4 şişe mamayla beslenmek zorunda kalıyor. Çünkü Mustafa’nın yaşı gereği doktorlar kilo kriteri koydular. Şu an 12.5 kilo. Eğer 1 kilo daha alırsa tedavi şansını kaybedecek. O yüzden tedavi parasını biran önce toplamamız gerekiyor. Bu noktada hayırsever halkımızın desteğini bekliyoruz” dediler.

Tedavi için 2 milyon 300 bin doların gerektiğini belirten Mustafa Yağız’ın yakınları, “Bu miktarın yüzde 43’ünü topladık. Kermesimiz 19 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak. Her iki haftada bir düzenli olarak destek kermesimizi açmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız da aileye ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, Mustafa Yağız’ın sağlığına kavuşması, tedavisinin yapılması için üzerlerine düşen desteği vereceklerini dile getirdi.