Çorum Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında toplandı. Meclis gündemdeki maddeleri değerlendirerek yeni kararlar aldı.

CHP Çorum Belediye Meclis Üyesi Şentürk Gülnaz, “Bize gösterilen Çimento Arazisi’ni hep birlikte planlıyoruz. Herkesin fikrini alıp ortak bir kararla Çorum’a kazandıracağız. Ne kadar güzel. Aslında olan ise biz Türkiye’nin ünlü bir inşaat firmasına projeyi çizdirdik bile. Ortak yapıyoruz diyerek oradaki sıkıntılı bir durum olması durumunda herkesi ortak etmek. Çorum halkının parasıyla çimento alanı satın alınıp, alt gelir ve orta gelirli vatandaşlarımızın oradan yararlanamayacağı bir proje çıkarsa sonuna kadar hukuk mücadelesini sürdüreceğiz. Hatta biz oranın konut imarına açılmasını istemiyoruz” dedi.

Gülnaz ayrıca konuşmasında, Çorum’da asfalt çalışmalarının gerçekleştirildiğini tabelalarda tanıtım amaçlı Yavruturna ve Bahçelievler Mahallesi’nde asfalt çalışmalarının olduğuna dair ibarelerin bulunduğu ancak gerçekte çamura terkedilen yollar olduğunu savundu.

Gülnaz, “Belediyemiz görevini yaparken muhtarlarımızı mikrofon başına alıp, ‘bakın size lütfediyoruz. Bize bolca teşekkür edin edalarıyla başa kakarak hizmet götürüyorlar.’ Muhtarlarımız ne yapsın mahallesi hizmete aç. Orada onlara kabahat bulmak mümkün değil. Mahallesinde hizmet alabilmek için mücadele veriyor. Başkanın şartlarına uymak zorunda. Eğer bu şehrin merkezi saat kulesiyse orayı baz alarak bir çember çizin. Şehrin merkezinde bakımsız, ham yollar bir sürüdür. Oysa ki sarmaşa, çatak bölgesi dahil kaymak gibi asfaltlıdır. Ayrıca bize gösterilen inşaat molozları ve hafriyat toprakları sahası yapıldı. Aslında olan kireç ocağı, içeri dere bağları, eski ekin yolu, hoyhoyun tepe, sülüklü evler bölgesi moloz dökme sahası olmuş. Konrol ve denetim, temizlik hak getire” ifadelerine yer verdi.