Hak iş İl temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede yoğun bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarına yönelik Çorum Belediyesinin hizmetleri için teşekkür etti.

Virüsle mücadelede sağlık çalışanlarının övgünün en büyüğünü hak ettiğinin altını çizen Köroğlu, “Gece gündüz büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar. Çorum Belediyesi de bu süreçte sağlık çalışanlarımızın yanında yer aldığını her fırsatta gösterdi. Aynı zamanda sendikamız üyesi de olan sağlık çalışanlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımız adına Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız sağlık çalışanları için sadece toplu ulaşımı ücretsiz hale getirmedi ayrıcıa Türkiye’de bir ilki yaptı ve sağlık çalışanlarına özel servis hizmeti sundu. Tüm bu çalışmalar gerçekten takdir edilmesi gereken hizmetlerdir. Ben tekrar tekrar hem sendikamız üyesi sendika çalışanlarımız hem de tüm sağlık çalışanlarımız adına Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Öte yandan Öz Sağlık İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Hüsnü Aykan da Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a kendilerine gösterdiği her türlü kolaylık için teşekkür etti.

Aykan, “Tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırmak için İçişleri Bakanlığı Genelgesine uygun olarak toplu taşımayı ücretsiz yapan ve yine sağlık çalışanları için özel servis araçları tahsis eden Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın tüm emeklerini, üstün gayretlerini ve samimiyetine gölge düşüren üzücü bir hadise yaşadık. Bir sağlık çalışanımız belediye başkanı tarafından tanınan hak doğrultusunda toplu ulaşımı kullanmak istediği esnada şoförün aşağılayıcı ithamlarına maruz kaldı ve bu hakkı kendisine kullandırılmadı.

Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın'a konuyu ilettiğim anda derhal ilgileneceğini, kimsenin şu günlerde sağlık çalışanlarımızın moralini bozmaya hakkının olmadığını söyledi ve hemen çözüme kavuşturdu. Sonrasında da bu konu çözüme kavuştu. Belediye Başkanıma bu samimi tavrı için şahsım ve tüm sağlık çalışanları adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir halk otobüsü şoförünün davranışının genelleştirilmemesi gerektiğini söyleyen Hüsnü Aykan, “Bu olay üzerinden belediye başkanımızı eleştirmek hiç samimi bir davranış değil. Belediye Başkanımız tüm samimiyetiyle, gayretiyle biz sağlık çalışanlarına desteğini gösterdi. Bu konudaki samimiyetini göstermeye de devam ediyor.” diyerek sözlerini tamamladı.