Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “AKP’li başkandan Sözcü’ye dürüst gazetecilik plaketi” başlıklı bir haber ile AK Parti’ye ve hükümete muhalifliği ile bilinen Sözcü Gazetesi’nin birinci sayfasında yer aldı.

Çorum Olaylarının yıldönümü nedeniyle Çorum’da düzenlenen panele katılan gazetenin köşe yazarlarında Saygı Öztürk, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı da ziyaret etti.

Yerel basında çok fazla yer almayan bu ziyaret ile ilgili görüntü ve ayrıntılar bugün Sözcü Gazetesi’nde yer buldu.

Aşgın’ın Öztürk’e günün anısıra bir de hediye verdiği fotoğraf ve “AKP’li başkandan Sözcü’ye dürüst gazetecilik plaketi” başlığı ile haber birinci sayfadan verildi.

Ayrıca, köşe yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde Çorum ziyaretini yazdı.

Öztürk, katıldığı panel ile ilgili değerlendirmeler yaparken, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile görüşmesinde geçen diyaloğu da şöyle dile getirdi:

“Seçimden önce Halil İbrahim Aşgın’ın yargılandığına ilişkin bir belge ulaşmıştı. Bu belgeyi yazmadan önce, Aşgın’ı aramış ve onun da görüşünü sormuştum. Avukatı anlatmış ve onları da bu köşenin okurlarına duyurmuştum. Aşgın, yazının yayımlandığı gün arayıp teşekkür etmişti. Başkan’ın daveti üzerine makamına gittiğimde, seçim öncesi olayı anımsattı; “Ben Sözcü Gazetesi okumazdım. Belki ilk kez, beni aradığınızda hakkımda yazıp yazmadığınızı öğrenmek için gazete almıştım. Sözcü Gazetesi’nin bir yazarı olarak o gün beni aramanız, söylediklerimizin yazılması gerçekten benim Sözcü’ye olan bakışımı da değiştirdi. Yani olması, yapılması gerekeni yaptınız. Teşekkür ederim” dedi.