Belediye Meclisi Temmuz Ayı toplantısında CHP Belediye Meclis Grubu Başkanı Tuncay Yılmaz’ın sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 50’ye yakın çalışanın katılım bankasından maaşlarını almak istediklerini ve her çalışanın görüşüne saygı duyulduğunu bu yüzden katılım bankası seçeneğinin de hayata geçirileceğini kaydetti.

Başkan Aşgın, sorulara detaylı yanıtlar verdiğine dikkat çekerek, “Bizim için personelimiz kıymetlidir. En mübarek sıvı şehidin kanı, çalışanın alın teridir. Öncesinde ihaleye çıktık ve iptal ettik. Belediye memur ve kadrolu işçi personelinin promosyonları için iki kez ihaleye çıktık. Ancak arzu ettiğimiz neticelere ulaşamadık. Halk Bankası 4 bin lira gibi bir rakam teklif ederek, o rakamda kaldı gibi gözüktü. Kamu bankalarından sonra özel bankaları da ihaleye kattık. Teknik nedenlerden dolayı iptal oldu. Promosyonda 4 bin lirayı biraz daha aşacağız. Bir tık üzerinde olacak. Memurlar ve daimi işçiler için 4 bin lira ve üzerinden promosyon miktarı olacak. Memur ve kadrolu işçiler için anlaşma sağlandı.Diğer şirket personeli için tekrar ihaleye çıkıyoruz. Çevre illerin belediyelerinin yaptıkları promosyon ihalelerini de biliyoruz” dedi.

Gerekli görüşmelerin yapıldığının altını çizen Başkan Aşgın, “Bir kaç gün içinde yeniden ihaleye çıkacağız. İnşallah üst düzeyde rakam almak için çalışacağız. Mümkün olsa 10-20 bin lira verseler hepimiz mutlu oluruz. Bu arada bazı personelimiz katılım bankacılığından maaş almak istiyor. Gerekli İstişare yaptık. 50 çalışanımız promosyon istemeyerek katılım bankasından maaş alma talebinde bulundu. Katılım bankası promosyon vermiyor. Biz demokratik bir kurum olarak, bu katılım bankası seçeneğini de hayata geçireceğiz. Personelin bir kuruş fazla alması bizi mutlu eder. Bütün belediyelerde işleyiş aynıdır. ” ifadelerine yer verdi.