Çorum’da esnaf ve sanatkarın yıllardan beri geleneksel olarak sürdürdüğü Arife dualarına son yıllarda Çorum Oto Tamirciler Odası da katıldı.
Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun’un çabası ve organizesiyle arife duası, geleneksel hale getirildi.
Oto tamirci esnafı, vefat eden esnaf ve sanatkarlar, ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna şehit olan asker ve polislerin yanı sıra; hayırlı kazanç, bereketli bir sezon, huzurlu, refah seviyesi yüksek, mutlu bir ülke, aydınlık bir gelecek için dua etti.
Küçük Sanayi Sitesi'nde Eliaçık Makina'da düzenlenen Arife duasına; AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkan Vekili Adnan Tığlı, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Başkan Vekili ve Kasap ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek ile oto tamirci esnafı katıldı.
Arife duası öncesi bir konuşma yapan Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, oda olarak arife dualarını geleneksel hale getirip her dini bayramda tekrarlayacaklarını bildirdi.
Necmettin Uzun, arife duasına katılarak kendilerine yalnız bırakmayan tüm protokol üyelerine ve esnafa teşekkür ederek, Ramazan Bayramını kutladı.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile ülke gündemi, hükümetin çalışmaları ve esnafa yönelik düzenlemeler hakkında bir konuşma yaptıktan sonra tüm katılımcıların bayramını kutladı.

TURGAY ELİAÇIK'A PLAKET

Dua öncesi Oto Tamirciler Odası eski başkanlarından Turgay Eliaçık'a oda yönetimi tarafından hazırlanan plaket takdim edildi.
Oda Başkanı Necmettin Uzun, eski başkan Eliaçık'ın her zaman ve her koşulda oda üyelerine destek verdiğini belirterek, hizmetlerinden dolayı kendisine bir plaket hazırladıklarını söyledi.
Hazırlanan plaket, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Oda Başkanı Necmettin Uzun tarafından Eliaçık'a takdim edildi.