Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Güney, TOBB’un Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen eğitim seminerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Güney, yaptığı görüşmede Başbakan’a Çorum Ticaret Borsası Kompleksi hakkında detaylı bilgi verdiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 24-27 Ocak 2011 tarihleri arasında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen eğitim seminerine katılan Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Güney, 3 günlük eğitim seminerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşme yaptığını belirterek, görüşmede Çorum Borsa Kompleksi hakkında detaylı bilgi verdiğini söyledi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında yapılan, sabahın erken saatlerinde başlayıp, akşam geç saatlere kadar süren toplantılarda, oda ve borsaların sorunları, yeni çıkacak olan Türk Ticaret Kanunu, ülkenin ekonomik ve ticari durumları gibi konularda müzakereler yapıldığını ifade eden Güney, “Aynı gün akşam saatlerinde sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, devlet bakanımız Zafer Çağlayan, Sanayi Bakanımız Nihat Ergün, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Taner Yıldız, programa katıldılar. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Victor Yavukoviç’in katılımlarıyla Türk-Ukrayna iş formu toplantısı yapıldı.

Başbakanımız ve bakanlarımız toplantıya gelen oda ve borsa başkanları ile toplantılar düzenlediler” dedi.

Bu süre içerisinde Başbakan Erdoğan ile ikili bir görüşme yaptığını belirten Güney, ikili görüşmede Çorum’da modern borsacılığın alt yapısını oluşturmak amacıyla yeni yaptırılan borsa kompleksi hakkında detaylı bilgiler verdiğini söyledi.

Güney, üç günlük eğitim seminerinde Kırımlı Türklerin lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu ile de görüştüğünü belirterek “Kırım Türklerinin bağımsızlığı için mücadele eden, ömrü boyunca Rus zulmüne başkaldırmış, Sibirya zindanlarında ömrü geçmiş, kahraman dava adamı Ukrayna milletvekili ve Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu ile karşılıklı konuşmalarımızda Türk işadamı kardeşlerimizi Kırım’da yatırım yapmaları için davet etti. Yatırım yapacaklara da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Ben de kendisini ilimize davet ettim, memnuniyetini belirtti” diye konuştu.