Nohut üretiminde büyük bir tecrübe ve deneyime sahip olan Çorum Merkez Mollahasan Köyü Muhtarı Hulusi Aydaş, Çorum Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’yı makamında ziyaret ederek, Mollahasan köyünde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sırasında Tarım ve Orman Müdürlüğünün hibe destekli olarak üreticilere dağıttığı ve deneme amaçlı ekimi yapılan “Azkan” nohut çeşidi hakkında istişarede bulunuldu.

Mollahasan Köyü Muhtarı Hulusi Aydaş, Çorum İl Tarım Müdürlüğü tarafından 2021 yılı bahar aylarında hibe ile verilen Azkan isimli nohut tohumunun ekimini yaparak yüksek verim sağladı.

Ürettiği nohudu Vali Yardımcısı Kubalı’ya takdim eden Muhtar Aydaş, leblebisiyle meşhur Çorum’da hem leblebi üretimine yatkın, hem de verimi yüksek Azkan çeşidini deneme amaçlı ekerek yüz güldürecek sonuçlar aldıklarını anlatarak, Çorum’da nohut üretiminin artırılmasını istediklerini bildirdi. Aydaş, bu konuda yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Hem bir çiftçi, hem de muhtar olarak üreticilere örnek olmak amacıyla Azkan nohudunu ektiklerini bildiren Aydaş, dönüm başı ortalama 220 kiloluk üretimle karşılaştıklarını kaydetti.

Hulusi Aydaş, nohut üretimi sırasında herhangi bir kimyasal katkı kullanmadıklarını, üretimi tamamen doğal koşullarda yaptıklarını, düşük maliyetle yüksek verim aldıklarını dile getirerek, “iyi tarım uygulaması” ile leblebilik nohut ürettiklerini söyledi.

Köyde yaptıkları çalışmalar hakkında da Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’ya bilgi veren Aydaş, yakın ve sıcak ilgisinden, misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Kubalı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Muhtar Aydaş nezdinde tüm üreticilere başarılar diledi.