Çorum’da iki köy arasında su meselesinden dolayı aralarında muhtarlarından bulunduğu iki grup arasında kavga çıktı. Sopaların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralandı.
Çorum Merkez’e bağlı Büğdüz ve Kılıçören köylerinde yaşayan vatandaşlar arasında su meselesi nedeniyle çıkan tartışma büyüdü.
İddiaya göre; Büğdüz Köyü Muhtarı Gazi K. yaklaşık 1 ay önce köye gelen su borularının yönünü değiştirdi. Daha sonra Kılıçören Köyü muhtarı ile aralarında tartışma çıktı. İki muhtarın tartışması şehir merkezine de sıçradı. Önce telefonda tartışan muhtarlar, daha sonra şehir merkezine gelerek tartışmayı burada da sürdürdüler. Köylülerin de olaya dahil olmasıyla tartışma kavgaya dönüştü.

İnönü Caddesi’nde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü’nde çıkan kavgada, iddiaya göre sopalar kullanıldı. Kavgayı polis ekipleri ve vatandaşlar güçlükle ayırdı.
Kavgada Ahmet Koç, Mustafa Fındık, Emin Yandım, Ülkü Korkmaz ve İbrahim Yandım yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kavga ile ilgili olarak polis ekipleri soruşturma başlatırken, başta iki köy muhtarı olmak üzere kavgaya karışanların ifadesi alındı.