Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Atatürk logosunun Atatürk Anadolu Lisesi amblemi olmaya devam edeceğini söyledi.
Eğitim Sen Çorum Şubesi, Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nde yıllardır kullanılan Mustafa Kemal Atatürk’ün resim ve imzasının taşıyan logosunun yerine okul siluetinin logo olarak yapılması üzerine dün okulu ziyaret ederek, okul idaresinden yapılan yanlışın düzeltilmesini talep etmişti.
Konuyla ilgili olarak basında çıkan haberler ve kamuoyu hassasiyeti üzerine duruma müdahale eden Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idaresini uyararak, Atatürk imzalı logonun eski haline getirilmesini istedi.

Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, kısa bir sürede yanlıştan dönülmesinin sendika olarak kendileri ve kamuoyu tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “toplumsal hassasiyetler ve değer verilen simgelerle uğraşmak yerine öğrencilerimizin daha nitelikli, bilimsel ve laik eğitim alması için çalışmalarda bulunulması ülkemiz açısından daha olumlu olacağına inanmaktayız” dedi.