Çorum Melikgazi Kültür Merkezi açılışına AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, ÇESOB Başkanı Recep Gür,İl Müftüsü Muharrem Biçer, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Uğur Demirer, Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu Başkanı Hacı Odabaş STK Başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Bahçelievler Muhtarı Hasan Kızıltepe kültür merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

“MELİKGAZİ ÇORUM’U TÜRK YURDU HALİNE GETİRDİ”

Daha sonra Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın Çorum’da 9. Kültür Merkezi’nin açıldığına dikkat çekerek, kültür merkezinin ismi konusunda“ Kültür merkezinin isminde neden Melikgazi ismini tercih ettik. Kafkas seferine çıkan Alparslan’nın ordusundaki komutanlardan biri olan Melik Danişmend Ahmet Gazi, cesur ve mert bir komutandır. Başarısını Kafkas Seferi’nde gösterince Sivası ikta olarak alıyor. Melik Danişmend Ahmet Gazi Sivas’tan sonra Çorum’un fethine başlıyor. Şuan burası Türk yurduysa Melik Danişmend Ahmet Gazi’nin emeği vardır. Türk boylarını buraya getiren, oba yapan, obadan devlete yürüten o büyük zat’tır. 1075’te burayı Türk yurdu haline getirmiştir. Kültür merkezimizin ismini Melikgazi yaptık. Allah hayırlı eylesin. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

MİLLETİMİZ YATIRIMLARIN EN İYİSİNE LAYIK

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise, " Milletimizin kalkınmasını sağlayacak böyle güzel yatırımların kültür evlerinin milletimiz en iyisine layık" dedi.Çorum halkını güzel bir hizmetle daha buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını kaydedenKavuncu, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede aşının önemine dikkati çekerek, sırası gelen her vatandaşın bir an önce aşısını yaptırması gerektiğini vurguladı. Kavuncu, kültür merkezi yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Protokol konuşmaları tamamlandıktan sonra açılış kurdelası dualarla kesildi.