Çorum İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı ilk toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Yıldız Bek, Öbektaş Köyü'nde iki mahallenin birbirine girdiğini ifade ederek, "Günümüzde böyle bir su sorun ile karşılaşmak bizi rencide eder" dedi.
Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş ise konuşmasında Türkiye'nin en kurak illerinden birisinin Çorum olduğunu, kendi köyüne dahi tankerle su gönderdiğini anlattı. Bazı yerleşim yerlerinde çevrede su bulunduğu halde köyde su bulunamayabildiğini belirten Bektaş, "Bu konuyla ilgili dua edeceğiz. Önceliğimiz içme suyu olduğu için elimizi taşın altına koyup gerekeni yapacağız. Harmancık Köyü'nde içilecek temizlikte ve çok miktarda su bulunduğu söyleniyor. Buradaki su Çorum'a getirilirse direkt olarak içme suyu olarak kullanılabilir. Hatap Barajı'na da gerek kalmaz su ihtiyacı karşılanır deniyor. Hatap Barajı'ndaki su da sulamada kullanılabilir bu konuda bir araştırma yapmamız lazım" şeklinde konuştu.

Alaca il Genel Meclisi Üyesi Abdurrahman Karagöz de Alaca'da da aynı sorun yaşandığını bazı köylere tankerlerle su çekildiğini ifade etti. Karagöz, Çorum'da Alaca, Boğazkale ve Sungurlu ilçelerinin en kurak yeler olduğunu söyledi.