Toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, CHPli üyelerin teklifi ile bu maddenin gündeme geldiğini belirterek “Burası bir kurum gerçekten samimiyseniz bize getirin alt yapı çalışmasını yapalım. Çorum’da bu durumdan 713 esnafımız etkileniyor. Daha önce de esnafımıza bir çok konuda yardımcı olduk maddenin kabul edilmesi halinde esnafımıza 700 bin liralık bir desteğimiz olacak” dedi.

Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz ise okulların kapalı olduğunu bu nedenle esnafın zor durumda olduğunu kaydederek, “Halkın yararına bir önerge vermek suç değil. Faydalı olacaksa biz Ak Partinin önerilerine de olumlu oy veriyoruz. Ancak iş bize gelince bu öneriyi CHP verdi evet demeyelim anlayışı var” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ise Çorum’un yararına olacak her işte belediyenin kazancı olacağını bunun öneriyi kimin vermesi ile ilgisi bulunmadığını belirterek CHP’li üyeleri siyaset peşinde olmakla suçladı. Yağbat konuşmasında; “Biz şehir yönetiyoruz çocuk oyuncağı değil” şeklinde konuştu.