Çorum Merkeze Bağlı haneli Kazıklıkaya Köyü muhtarı Veysel Paçacı, köylerinin susuz kaldığını iddia ederek su sorunun kısa sürede çözülmesi için Çorum Valiliğine dilekçe verdi.

Valiliğin karşısında bulunan Kadeş Barış Meydanı’nda köylülerle birlikte eylem yapıp açıklamada bulunan Kazıklıkaya Köyü sakinlerinden Servet Aksoy, köylerinde bir damla su olmadığını su kuyusunun kuruduğunu söyleyerek, 400 hanenin yaşadığı köylerinin su sorunun kısa sürede giderilmesini Vali Mustafa Çiftçi’den talep etti.

Aksoy, Milli Emlak tarafından satılan arsalara ev yaptıklarını, köylerinde KÖYDES tarafından yapılan evlerin de olduğunun altını çizerek 2017 yılından sonra içme suyu isale hattının İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldığını, büyük bir bölümünün ise köylüler tarafından toplanan paralarla karşılandığını bildirdi.

“VALİ SÖZ VERDİ AMA 1 YILDIR SORUN ÇÖZÜLMEDİ”

Köylerindeki isale hattının tamamlanmasından bir yıl sonra su kuyularından suyun çekildiğini bildiren Aksoy, “Köyümüzde şu an sular akmıyor. Çorum İl Özel İdaresine başvurduk, bize en erken 6 ay en geç bir yıl içinde köyümüzün su sorununun giderileceğini söylediler fakat aradan geçen süre içerisinde köyümüzün su sorunu çözülmemiştir” dedi.

Servet Aksoy, Vali Mustafa Çiftçi’nin de köylerine iki kez geldiğini su ve kanalizasyon sorunlarının çözülmesi sözü verdiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğine değinerek, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Kazıklıkaya köyü Muhtarı Veysel Paçacı ve köy sakinleri daha sonra köylerinin su sorununun kısa sürede giderilmesi için valiliğe dilekçe verdi.

KAYNAK: ROTA ÇORUM