Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından faaliyetlerine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Köylü-Devlet işbirliği esas alınmak suretiyle; 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren Nisan ayı sonuna kadar, kanalizasyon tesisi bakım onarımı için 1 adet, içme suyu tesisi bakım onarımı için 9 adet, sulama tesisi bakım onarımı için 2 adet, köy konağı bakım onarımı için 3 adet, stabilize yol yapımı ve diğer işler için 2 adet olmak üzere toplam 16 adet köyümüze, Birlik öz gelirlerinden 147.038,58-TL tutarında nakdi yardımda bulunulmuştur.

SONDAJ ÇALIŞMALARI YAPILDI

Ülkemizle birlikte şehrimizde de yaşanan kuraklık nedeni ile içme suyu kaynakları kuruyan ya da azalan köylerimizin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik KÖYDES Projesi kapsamında; 2 adet köyümüzün içme suyu ihtiyacının karşılanması için sondaj kuyu açılması ihalesi yapılarak, sondaj çalışmaları tamamlanmıştır.

1 adet köyümüzün yapılan ihale kapsamında içme suyu drenaj çalışması tamamlanmış ve elde edilen içilebilir suyunun, içme suyu deposuna iletilebilmesi amacıyla gerekli olan isale hattının yapılması için ihale işlemleri tamamlanmış ve yüklenici firmanın işe başlaması sağlanmıştır.2020 yılı sonunda içme suyu amaçlı sondaj çalışması tamamlanan 1 adet köyümüze, sondaj binası ve terfi hattı (A.G. Enerji Nakil Hattı) yapımı ile 1 adet Derin Dalgıç Elektromotopomp ve gerekli diğer malzemelerin alımı işi ihalesi birliğimiz tarafından yapılmış olup, yüklenici firma işe başlamıştır.

ŞEHİT JANDARMA ER BÜNYANLI OSMAN ANITI’NA BAKIM YAPILDI

İl Özel İdaresi kaynaklarıyla, Çorum-Merzifon 11. Km Ahmediye Köyü sınırları içerisinde bulunan “Şehit Jandarma Er Bünyanlı Osman” Anıtının daha iyi bir görünüme kavuşturulması amacıyla bakım onarım ve çevre düzenlemesi yapılması ihalesi birliğimiz tarafından yapılmış olup yüklenici firma işe başlamıştır.

Birliğimiz tarafından 13+7 yıl süreyle işletmeciliği üstlenilen Çatak Tabiat parkında da, koruma kullanma dengesi içerisinde ziyaretçilere daha iyi hizmet verebilmek ve tabiat parkının biyolojik zenginliğini korumak maksadıyla çeşitli kaynaklar vasıtasıyla bakım, içme suyu, yol ve tesisleşme çalışmaları devam etmektedir.