Kalp krizi geçirmiş, stent takılmış, ameliyat olmuş veya kalp yetersizliği olan hastaların doktorlar gözetiminde egzersiz yaptığı Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi Çorum'da hizmete açıldı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan; Karadeniz Bölgesi'nde sadece Çorum'da bulunan merkezi ziyaret ederek, burada tedavi gören kardiyak rehabilitasyon hastaları ile görüştü.
Ziyarette; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi hastane yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ile Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu da hazır bulundu.

"HASTALARIN KENDİNE OLAN GÜVENİ ARTTI"
Merkezin faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu, merkezde rehabilitasyon programı sırasında hastaların kalp atışları, tansiyon ve kan oksijen düzeylerinin yakın bir şekilde izlendiğini ve kriz sonrası hastaların kaybettikleri fonksiyonlarını ve en önemlisi de kendilerine olan güvenlerini tekrar kazandıklarını söyledi.

"BÖLGEDE SADECE ÇORUM'DA HİZMET VERİYOR"
Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu, “Karadeniz bölgesinde ilk olan bu ünitemizi Türkiye’deki eşdeğerlerinden daha kapasiteli ve daha profesyonel olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ankara’daki birçok büyük kardiyoloji merkezinde bu rehabilitasyon programının henüz olmadığını düşünürsek, bu hizmetin burada yapılıyor olması çok kıymetlidir. Birçok hastalarımızdan olumlu geri dönüşler aldık. Merkezimizden faydalanmak isteyen hastalarımız kardiyoloji kliniği başvurmaları halinde değerlendirmeye alınacaklarıdır" dedi.

"ENGELLİ OLAN HASTALAR DA FAYDALANABİLİYOR"
Merkezde kardiyopulmoner egzersiz testinin de yapıldığını belirten Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu, “Hastalarda mevcut olan çabuk yorulma, nefes darlığı şikayetlerinin bu test sayesinde damar tıkanıklığı, kalp yetersizliği, akciğer hastalığı, kas iskelet sistemi hastalıkları veya kondüsyonsuzluk gibi nedenlerden hangisine bağlı olduğunu etkin bir şekilde değerlendirilmektedir. Üniversite hastaneleri ve büyük eğitim araştırma hastaneleri dahil birçok merkezde bulunmayan bu test kardiyoloji merkezimizde aktif olarak kullanılmaktadır. Efor yapamayan, ortopedik engelli olan hastalara da eko eşliğinde; bisiklet temelli stres ekokadiografi testi uygulanabilmektedir.Türkiye’de çok az klinikte kullanılan bu cihazda kardiyoloji kliniğimizde aktif olarak kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ TÜM İNSANLIĞIA KATKI SAĞLAMAK"
Prof. Dr. Alkan ise, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çok ciddi gelişmelerin kat edildiğini belirterek, sağlık alanını çok önemsediklerini, bu alandaki çalışmaların da her geçen gün artarak devam edeceğini söyledi.
Alkan, “Artık ilimizde, hemen her türlü branşta pek çoğu ilk olan çok sayıda operasyon ve tedavi, konusunda uzman Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizle birlikte hastanemizdeki hekimlerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Asıl amacımız başta bulunduğu ilimiz, sonra bölgemiz, sonrasında ülkemiz ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlayacak bir yükseköğretim kurumu olmaktır” diye konuştu.