Çorum’da görev yaptığı süre içerinde hizmet verdiği kurumu belli bir aşamaya getirdiği için mutlu ayrıldığını dile getiren Karaman, kamu kurumları ve STK’ların devlete her zaman sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Kurumun çalışmaları hakkında da bilgi veren Karaman, kurumun eksiklerini pandemi sürecinde mesai arkadaşları ile yaptıkları özverili çalışmalarla giderildiğini ifade etti.

Çorum’da görev yaptığı süre içinde kendisine verdikleri destekten dolayı ÇORİMDER Başkanı Boyraz’a teşekkür eden Karaman, STK’lar ile birlikte güzel işlere imza atıldığını ifade etti.

Mültecilere hiçbir zaman hiçbir yerde ayrımcılık yapılmadığına vurgu yapan Karaman, “ hastanede sıra beklemeden muayene oluyor, devlet maaş veriyormuş gibi çıkarılan söylemlerin kesinlikle doğruluğu yoktur. Kamuoyunda yayılan bu gibi söylemlerin mültecilere karşı negatif bir algı oluşturmak için özellikle yapılmaktadır” dedi.

Mültecilerin, ülkelerine döndükleri zaman Türkiye’nin gönüllü elçileri olacağını ifade eden Boyraz,” Ülkemize sığınan mülteciler bizlerin kadim medeniyetimizi öğrenmiş olarak ülkelerine dönmüş oluyorlar. Belki bize has erdemleri, bizlerden görerek bundan sonraki yaşamlarında uygulamaya çalışacaklardır” diye konuştu.

Yeni görev yerinde başarılar dileyen ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, kendilerini tanımaktan onur duyduğunu belirterek, nazik ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

Çorum’a yaptıkları hizmetlerden dolayı Karaman’a teşekkür eden Boyraz, ziyaretin anısına Gökhan Karaman’a ÇORİMDER adına hediye takdim etti.