Kanser hastalığının çağın vebası olarak görüldüğüne dikkat çeken Çorum Valisi Mustafa Çiftçi kanser hastalığının insanı ürküten bir yapısı olduğuna vurgu yaptı.

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ile Çorum Kanserle Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından yürütülen “Hasta Okulu ve Kanserde Farkındalık” projesinin tanıtımı için toplantı düzenlendi.

Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Çiftçi, 2018 yılında ülkemizde ve Çorum’da insanların ölüm sebeplerinden bahsederek, “İnsanlarımızın ölüm sebeplerine neden olan hastalıklara bir göz attığında önümüze şöyle bir tablo çıkıyor.

Dolaşım sistemleri hastalığından % 38,4, Tümörden, % 19,7, Solunum Sistemleri Hastalıpından ise % 12.5 olduğunu görüyoruz.

Çorum’da ise bu oranların, dolaşım sistemleri hastalığından yüzde 43.2 tümörden yüzde 19.1 solunum sistemleri hastalıklarında ise yüzde 13.3 olduğunu görüyoruz” dedi.

Ülkemizde kanserden ve tümörden ölenlerin sayısının yüksek olduğunu belirten Vali Çiftçi, “Bu hastalıklarla mücadele konusunda hastanelerimizde uygulanan tedavinin ötesinde hastalarımızın moral ve motivasyonunu artırma da sınıfta kalıyoruz, bu gibi gönüllü dernekler bu konuda bizlere yardımcı oluyor” diye konuştu.