Çorum’un Dodurga ilçesinde çıkan yangında alevlerin arasında kalan 8 yavru ile anne köpeği kurtaran kahraman itfaiyeciler ödüllendirilecek.

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yarın Valilik makamında köpekleri kurtaran üç itfaiye erine başarı belgesi verileceği bildirildi.
24 Ocak günü Çorum'un Dodurga ilçesinde meydana gelen yangın sırasında samanlıkta anne ve yavru köpekleri gören Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri canı pahasına alevle içerisinden köpekleri kurtarmıştı.

NE OLMUŞTU
Öte yandan ekipler yangına müdahale ettiği sırada samanlığın çatısında çalışma yapan Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekip amiri Murat Tıraş ve er Kamil Hombaç içeride köpek yavrularını fark etti. Tıraş ve Honbaç’ın bilgi vermesi üzerine alevlerin arasına giren itfaiye eri Ali Öremiş, alevlerin arasında çaresizce kalan 8 yavru köpek ve anne köpeği kurtardı. Kahraman itfaiyecilerin bu hareketi köylülerin takdirini toplarken, yavru köpeklerin dışarı çıkarıldıklarında hala kafalarından dumanlar yükseldiği görüldü. İtfaiye ekiplerinin yaptıkları incelemede hayvanların sağlık durumlarının iyi oldu öğrenildi.

O ANI ANLATTILAR
O anları anlatan İtfaiye eri Ali Öremiş, "16.45’de bize ihbar geldi. İhbar üzerine Dodurga ilçesine çıkış yaptık. Gittiğimizde Dodurga ve Osmacık ilçesindeki ekipler müdahale ediyordu. Daha sonra biz müdahale ederken Murat çavuş ve Kamil arkadaşım çatıda çalışıyordu. Onların ‘abi aşağıda yavrular var’ demesi üzerine içeri girip baktım. Baktım yavrular içeride ıslanmış, etraflarında kiremit kırıkları vardı. 8 taneye yavruyu alarak emniyetli şekilde dışarı çıkardım. Onları kuruladım. 10 dakika sonra yavruların yanına gittik anneleri ordaydı. Anne köpek sakinleştikten sonra yavrularının yanına yerleştirdik. Sağlıkları gayet iyi" dedi.
Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.