Pir Baba Parkı önünden başlayan ve Gazi Caddesi üzerinde Saat Kulesi’ne kadar devam eden yürüyüşün ardından PTT binası önünde kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Kadın Meclislerinin temsilcileri, birer konuşma yaparak kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin durdurulmasını istedi.

Motosiklet konvoyunun da eşlik ettiği yürüyüşte; “kadın cinayetlerini durduracağız”, “yasayı uygula, kadını yaşat”, “öğrencileri değil, katilleri yargıla”, “kayyımlar gidecek biz kalacağız”, “eşit yaşayacağız, haklarımızı alacağız” şeklinde çeşitli sloganlar atıldı.

Yapılan konuşmalarda; “Dünyanın yarısı olan, her yerde olan biz kadınlar her gün ölüme, şiddete, cinsel saldırıya maruz bırakılan bizler; şiddeti, cezasızlığı, şüpheli ölümleri, kadın cinayetlerini durdurmak için buradayız.

Bizler her ay kadın cinayetlerinin, şüpheli kadın ölümlerinin verilerini tek tek açıkladık. Bu ay meydanlardan açıklayacağız. Bizler artık bu verileri açıklamak zorunda kalmadığımız günlere erişmek istiyoruz. Kadınlar öldürülmesin, şüpheli kadın ölümleri aydınlatılsın diye mücadele ediyoruz. Açıkladığımız verileri sadece sayı mı sanıyorsunuz? Her biri bir yaşam, bir gelecekti. Artık yeter diyoruz” ifadesi kullanıldı.

Kadınlar ayrıca İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını talep etti.