Ziyaretle ilgili yapılan yazılı açıklamada, İnsani Değerler Platformu olarak, şehrin sosyal ve idari yaşamında alınan kararların önemsendiği, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin Hakkın, hukukun insani ve vicdani olarak kullanılması konusundaki hassasiyetinin de takdir edildiği ifade edildi.
İnsani Değerler Platformu Başkanı Adem Arslan açıklamada kamuoyu önüne çıkan kimselerin, kendi kişisel görüşünü söylerken her hangi bir kurumu, kuruluşu yahut camiayı kötülemek, karalamak hakkına sahip olmadıklarını dile getirdi. Arslan açıklamasında şunları dile getirdi: "Ortada değerlendirilmesi gereken bir durum varsa sadece o değerlendirilir. Kendinize ait yanlış bir düşünce, bütün bir kitleye şamil kılınamaz. Elinizdeki kibriti gözünüze çok yaklaştırırsanız arkadaki ormanı kaybedersiniz. Özensiz açıklamalar ve düşünceler bizim nazarımızda geçersizdir. Sayın Valimiz, Çorum halkının bugüne kadar gelen talebine kayıtsız kalmamış ve en önemlisi de kadının izzet ve onurunun korunması konusunda en büyük adımın atılmasına öncülük ettiniz. Milleti millet yapan değerlerin en öndeki taşıyıcıları olan kadınlarımız üzerinden yapılan çirkin saldırılar da şahsınızın kararlı duruşu ile bertaraf edilmiştir.
Kadınlarımızı, toplumumuzun en hassas ve en değerli yapıtaşı olarak görüyoruz. Hiç kimsenin yahut herhangi bir kirli düşüncenin inisiyatifine bırakılamayacak kadar kutsal ve değerli varlıklarımızdır, onlar. Demokrasiyi ve hukuku önceleyen bir platform olarak kadınlarımızın demokratik ve hukuki haklarını sonuna kadar savunuyoruz.
Sayın Valimiz, Milleti bir ve beraber yapan unsurların savunucuları ve mimarları olarak, kadınlarımızı sermaye gibi gören ve hakikati ters yüz eden bu yaklaşımı kınıyor ve bir kere daha milletimizin engin ferasetine havale ediyoruz."