Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Ak Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ile birlikte Çorum’daki yatırımları yerinde inceleyen Karayolları Bölge Müdürü Rifat Silov, Çorum Belediyesi’nin de taleplerini dinledi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü Salonu’nda kent merkeziyle ilgili taleplerini görüntülü bir şekilde anlatan Başkan Aşgın, Karayollarından 9 ayrı noktada düzenleme yapmasını talep etti. Akşemsettin Caddesi ile İskilip ve Osmancık yolunu birleştirecek olan noktada Seviyeli Kavşak yapılması gerektiğini anlatan Başkan Aşgın, Tuzcular kavşağında da düzenleme yapılmasını istedi. Cemilbey Caddesi’nin ortasında bulunan demirlerin kaldırılmasını talep eden Başkan Aşgın, Ankara yolundan Ortaköy yoluna bağlantı yolunun yerinde de değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı.
İskilip yolu ile Osmancık yolunun kesişeceği Ömerbey kavşağında düzenlemenin biran önce yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un kanayan yaralarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Kavşağı’nda ise Farklı sEviyeli Kavşak düzenlemesini istedi. Hemen her gün kazaların yaşandığı ve onlarca canın yandığı kavşağın artık şehrin ortasında kaldığını ifade eden Aşgın, aynı şekilde Hastane önüne de yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi.
Aşgın, çevreyolu olmaktan çıkan ve merkezi yola dönüşen çevreyolu ile ilgili de bir proje hazırlanması gerektiğini anlatarak, beklentilerinin kentin güney ve kuzeyinde iki ayrı çevreyolu yapılması olduğunu kaydetti.