Çorum İl Genel Meclisi Kasım ayı 17’nci oturumunda Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’nun hazırlamış olduğu “Çorum’un ilçe ve köylerindeki kayıp insan sayısı” ile ilgili rapor için Çorum Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi talep edilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü, İl Genel Meclisi'ne Kişisel Hakları Koruma Kanunu kapsamında bilgi verilemeyeceğini belirten bir açıklama gönderdi.
Çorum Emniyet Müdürlüğü'nün kamuoyundan bilgi saklamasını eleştiren Çorum İl Genel Meclisi CHP Merkez Üyesi İlhami Türksal, Emniyetin verdiği cevabın baştan savma bir cevaplama olduğunu söyledi.
İlhami Türksal, kayıp sayılarının açıklanmasının Kişisel Hakları koruma kanununu ihlal etmeyeceğini dile getirerek, "baştan savma cevap vermişler. Müdürlüğe bir kez daha seslenmek lazım, bu bilgileri paylaşacaklar ki bizde kamuoyu ile paylaşalım. Kayıp insanlar konusunda hepimizin bir hassasiyeti var. Ben aynı zamanda gazeteciyim, kayıp insanların isimleri ve resimleri ile paylaşıyoruz. Hiçte söylendiği gibi kanun ihlali olmayıp, tam tersi daha çok insanın görmesi ve bilmesi bu insanların bulunması konusunda daha etkili oluyor. Bu noktada emniyetin verdiği cevap çok tatminkar değil" ifadelerini kullandı.