Çakır Köyü ile Sarışeyh köyleri arasında kalan ve Çakır Deresi olarak bilinen yerde yıllardır akan çeşme nedeniyle iki köy arasında ihtilaf meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre yüz yılı aşkın bir süredir çakır deresinde bulunan çeşme tıkandı. Çakır köyü sakinleri tarafından bu tarihi çeşmenin suyunun yeniden akması için borular alındı ve yapılan çalışmalar sonucu çeşmeden tekrar su akmaya başladı. Sarışeyh köyü sakinlerinin de su üzerinde hak talep ederek, suyu borularla köye götürmek istemeleri nedeniyle iki köy arasında sorunlar yaşandı.

Meydana gelen olaylarla ilgili bilgi veren Çakır köyü Muhtarı Nazmi Şeker, çeşmenin bulunduğu yerin kendi köylerine 1 km uzak olduğunu Sarışeyh Köyü'nün ise uzak olmasına rağmen suda hak iddia ettiklerini ifade ederek çeşmeden akan suyu köylerine götürmek istediklerini söyledi.

Çeşmeden akan suyun bir süre önce tıkanması nedeniyle akmadığını, hayvanların sulanması için önemli olan bu çeşmenin tekrar akması için boru temin ederek tıkanıklığı giderdiklerini ve tekrar akmasını sağladıklarını söyleyen Çakır Köyü Muhtarı Nazmi Şeker, Sarışeyh Köyü'nün suyu götürmek istemeleri üzerine Valilikten ekip ve jandarma geldiğini ve bölgede sınır ölçümü yaptıklarını vurguladı.

Çeşmenin bulunduğu alanın bile isminin Çakır Deresi olduğuna dikkat çeken Nazmi Şeker, "Köyümüzün hayvanları bu çeşmeden su içiyor. Bu bakımdan su bizim için önemli. Sarışeyh Köyü muhtarına suyunuz yoksa bölüşelim suyu bizim hayvanlarımız da sudan faydalansın dedik ama kabul etmediler suyun hepsini istiyorlar. Çeşmenin etrafı hafta sonları piknik yapanlarla dolup taşıyor. Su akmıyorken hak talep edilmezken Çakır Köyü olarak suyu tekrar akıtınca su bizim köyün sınırlarında diyerek hak talep etmeye başladılar. Bu anlaşmazlığın daha kötü şekilde sonuçlanmasından korkuyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.