Çorum Merkeze bağlı Sarışeyh Köyü Muhtarı Muammer Dölek, Çakır Köyü ile aralarındaki su sorununun çeşmeye bağlanan suyun Sarışeyh Köyü mevkiinden getirilmesinden kaynaklandığını dile getirdi.
Çakır Köyü Muhtarının iddia ettiği gibi çeşmenin asırlık olmadığını 2000 yılında yapıldığını belirten Sarışeyh köyü Muhtarı Muammer Dölek, daha önce çeşmeden akan suyun Çakır Köyü sınırlarından geldiğini, bu suyun kurumasının ardından kaçak olarak Sarışeyh köyüne ait arazide kazı yapılarak su getirildiğini belirtti.

Yapılan kazının ardından köyün sularının da azaldığını ve kısıtlı su vermek zorunda kaldıklarını anlatan Muhtar Dölek, bekçiye görev verdiklerini ve köye suyu gündüz saatlerinde verdiğini gece ise kestiğini anlattı.
Daha önce aynı bölgede bir firmanın yapacağı kazı çalışmaları nedeniyle mahkemelik olduklarını ve yapılan tespitin ardından bölgenin Sarışeyh Köyüne ait olduğunun belirlendiğini anlatan Muhtar Muammer Dölek, bölgeye Çakır Deresi değil, zuvallık dendiğini ve iki köy arasındaki anlaşmazlığın Çakır Köyü sakinlerinin suyu Sarışeyh'in su kaynağını kazmalarından dolayı kaynaklandığını anlattı.