Çorum İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Platformu tarafından geleneksel olarak düzenlenen 18. Keşkek Günü bugün okul bahçesinde gerçekleştirildi.
Yarım asrı aşan bir süredir binlerce öğrenci, mezun ve mensubuyla eğitim hayatını sürdüren Çorum İmam Hatip Lisesi öğrencileri, mezunları ve aileler, “18. Geleneksel Keşkek Günü”nde bir araya geldi.
Etkinliğe; AK Parti Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, HYP İl Başkanı Ali Karabacak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kurnaz ile birlikte okulun idarecileri ve öğretmenleri ile çok sayıda mezun katıldı.
Çorum Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseriyle başlayan etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Programın açılış konuşmaları sırasıyla Platform Dönem Başkanı Halit Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kurnaz, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ile AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı tarafından yapıldı.
Öğretmenler adına İsmail Tuncel’in konuşma yaptığı programda geçtiğimiz aylarda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Okul Müdürü merhum Salim Altunay’ın ailesi ile geçtiğimiz yıl Çorum İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Platformu Dönem Başkanlığını yürüten Bilal Keleş’e plaket takdim edildi.

Altunay ailesi adına verilen plaket AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım tarafından merhum Salim Altunay’ın oğlu Baki Altunay’a takdim edilirken, eski platform dönem başkanı Bilal Keleş ise plaketini AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı’nın elinden aldı.

İmam hatip okullarından mezun olanları bir araya getirmek, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve eski günleri yad etmek, anıları tazelemek amacıyla düzenlenen etkinlik, yapılan keşkek duasının ardından tüm davetlilere keşkek ikramıyla sona erdi.
Program sırasında konuşan, okulda göre yapmış öğretmenlerden İsmail Tuncel, anılarını paylaşarak, İmam Hatip neslinin ibadet aşkıyla görev yaptığını, bu nesilde terörist çıkmayacağını, bina yıkan, yakan, tarumar eden kişilerin de çıkmayacağını ifade etti.

Tuncel, İmam Hatip okullarından yetişenlerin bugün Türkiye’yi yönettiğini, Başbakanın da, bakanların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının birçoğunun da İmam Hatip kökenli olduğunu, bu insanların ülkeye hayırlı hizmetler verdiğini dile getirdi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kurnaz ise konuşmasında Çorum Merkez’de 4, ilçelerde 7 olmak üzere toplam 11 adet İmam Hatip Ortaokulu’nun bulunduğunu, İmam Hatip Lisesi’ne karşı ise yoğun bir kayıt talebi alındığını açıkladı.