Ortaokul 5, 6 ve 7'inci sınıfı yeni bitirmiş 40 öğrencinin katılımıyla Çorum Hitit Üniversitesi bünyesinde açılan HİTÜ Çocuk Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı.
Öğrenci velileri ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen mezuniyet töreninde, ortaokul öğrencileri diploma alıp, kep attı.
Etkinliğe; AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin öğretim elemanları, öğrenci velileri ve HİTÜ Çocuk Üniversitesi öğrencileri katıldı.

"ÇOCUKLAR, İNSANLIĞIN ÖNÜNÜ AÇACAK"
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Alkan, “Çorum’da bulunduysak, Çorum’da kurulduysak Çorum’un her kesimine elimizin değmesi gerekiyor. Bu kapsamda da HİTÜ Çocuk Üniversitesi konseptini geliştirdik. Sizlerden gelen geri dönüşler çok önemli. Gelecek sene için bizlere çok önemli veriler oluşturacak muazzam bir çalışma olduğuna inanıyorum. İnşallah sonuçları da yansımaları da aynı şekilde sizler için güzel olmuştur. Bizlere güvenip çocuklarınızı gönderdiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’nin dünyanın, insanlığın önünü açacak olan, büyük gelişmelere imza atacak olan çocuklar olarak yetişecekler ve hep birlikte gurur duyacağız. Mezun öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

"GENÇ NÜFUSUMUZLA GURUR DUYUYORUZ"
Tüm konukları selamlayarak sözlerine başlayan AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da “Burada hem veli hem de bir Çorumlu olarak Hitit Üniversitesi ortamında bulunmaktan gurur duyuyorum. İnşallah bugün çocuklarımız mezun olacak. Bizler güçlü ve dik durmalıyız. Hocalarımıza çok büyük iş düşüyor. Bugün 10 günlüğüne emanet ettiğimiz ve gelişmesini gördüğümüz çocuklar gibi nice çocuklar yetiştireceksiniz ki bizim memleketimiz güçlü olsun. Biz genç nüfusumuzla ve onları emanet ettiğimiz siz hocalarımızla gurur duyuyoruz. Her şeyin başı ve temeli sevgi. Burada bir sevgi ortamında çocuklarımızı yoğurdunuz. Umarım bu üniversiteye ve diğer üniversitelere hizmet eden çocuklar olarak sizlere geri dönüş sağlarlar. Ben çocukları şimdiden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİLER DİPLOMA ALIP, KEP ATTI"
Açılış konuşmaları sonrasında AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektör Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam tarafından HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri verildi.

Daha sonra HİTÜ Çocuk Üniversiteli öğrenciler diplomalarını alarak kep attı.
Programın devamında öğrenciler tarafından ebru atölyesinde yapılan ebru örneklerinin ve arkeoloji atölyesinde gerçekleştirilen kil tabletlerin sunulduğu sergi gezildi.