Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Biz dört alanda Çorum’un sanayisine, iş gücüne, istihdamına, geleceğine katkı sunmak istiyoruz. Çorum orta düzey teknoloji üretiminde, Türkiye ortalamasının üzerinde. Türkiye ortalaması yüzde 31 Çorum ortalaması ise yüzde 37” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Öztürk, toplantıda, göreve geldiği dönemden bu yana yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Öztürk, açıklamalarında, 2020 yılında ihtisas alanı “makine ve imalat teknolojileri” olarak belirlenen tek üniversitenin Hitit Üniversitesi olduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Çorum için de Hitit Üniversitesinin de önünü açacak en ciddi adım; Yükseköğretimde Bölgesel Kalkınma Anlamında Misyon Farklılaşması Projesinde seçilen bir üniversite olduk. İhtisaslaşan 15 üniversiteden biriyiz ve bu çok önemli. Diğer üniversitelerin birbirine benzer ihtisas alanı var. Sadece bizimki makine ve imalat teknolojileri. Çorum’un altyapısına, iş dünyasına, kapasitesine, orta teknoloji anlamındaki Türkiye’deki konumuna layık bir ihtisaslaşma alanı. Biz dört alanda Çorum’un sanayisine, iş gücüne, istihdamına, geleceğine katkı sunmak istiyoruz. Çorum orta düzey teknoloji üretiminde, Türkiye ortalamasının üzerinde. Türkiye ortalaması yüzde 31 Çorum ortalaması ise yüzde 37. Çorum’u bu haliyle orta düzeydeki teknolojiyi üst düzeye çekmemiz lazım. Bu ne demek, daha çok ihracat, daha çok istihdam, daha çok gelir. İkinci husus iletişim çağı, yapay zeka. Hepsi üst üste geldiğinde bir ürünün katma değerini, ihracattaki verimliliği, ithal ikamesi olmasını ve önemli altını çizmemiz gereken yerli ve milli üretimde aradığımız boşluğu dolduracak iletişim teknolojisi ve dijital dönüşüm. Bununla ilgili boşluğu doldurmak üzere altyapısını kurmuş ve ciddi bir hazırlığı tamamlamış, bu noktada ihtisaslaşma adına kabul görmüş durumdayız. Girişimcilik ekosistemine katkı sunmayı hem de finansal ve insan kaynakları kullanımında profesyonel hale gelmeleri için ne yapacağımızı masaya yatırmış ve planlamalarımızı yapmış durumundayız.”

Makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaşma kapsamında yürütülecek çalışmalarda, savunma, sağlık ve gıda olmak üzere üç temel sektör belirlediklerini bildiren Prof. Dr. Öztürk, bu alanlarda yürütülecek çalışmalarda kullanmak üzere, Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı kurulması için girişimlerde bulunduklarını anlattı.