CHP Çorum Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'den Çorum'un 15 mahallesine de eşit hizmet vermesini, hiçbir mahallenin üvey evlat muamelesi görmemesini istedi.
Mehmet Tahtasız, Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısında CHP Meclis Grubu adına gündem dışı bir konuşma yaptı.
Tahtasız, "Son yıllarda ülkemiz öyle bir süreçten geçiyor ki her gün haberlerde şehit cenazeleri, ağlayan analar, eş ve çocuklar, evlatlarını şehit veren anne ve babaların yok olan umutlarını görmekten büyük üzüntü içerisindeyiz" diyerek, yaşanan terör olaylarının sorumlusunun ülkeyi yöneten siyasiler olduğunu kaydetti.
Mehmet Tahtasız, konuşmasında şunları söyledi:
"Atatürk Hava Limanı'nda sivil halkımıza yapılan hain terör saldırısını ve hemen hemen her gün ülkemin bir köşesinde askerimize, polisimize ve halkımıza yapılan terör saldırıları sonucunda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
23 yıl önce tarihimize kara bir leke bırakan, unutulmaması ve ders alınması gereken 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen aydınlarımızı saygı ile anıyorum. Bu tür talihsiz olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.
Son yıllarda ülkemiz öyle bir süreçten geçiyor ki her gün haberlerde şehit cenazeleri, ağlayan analar, eş ve çocuklar, evlatlarını şehit veren anne ve babaların yok olan umutlarını görmekten büyük üzüntü içerisindeyiz.
Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; “ülkemizde işlenen cinayetlerden biz siyasetçiler sorumluyuz. Halkımız bize oy verirken benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın diye oy veriyor." O yüzden şuan ki terör saldırılarından, şehit cenazelerinden, kaos ortamından, terör olaylarından dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan sivil halktan şuan ki hükümet sorumludur. Artık hükümet somut adımlar atmalı caniler karşısında dimdik durmalı, tavizler vermemeli.
Tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, tüm halk, Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi; bir olmalı, iri olmalı, diri olmalı..., devletin bölünmez
bütünlüğüne sahip çıkmalı.
Sayın başkanım: kardeşlik iftarındaki mesajınızda "Çorum için taş üstüne taş koyan, Çorum için çalışan, üreten, yaptığı işi ile, emeği ile, yüreği ile, fikri ile, sevdası ile bu memlekete hizmet eden herkese vefa borcumuz var, onlar başımızın tacıdır. Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve birlikte Çorum olacağız" sözünüz 1980 olaylarını yaşamış Çorum için çok anlamlıdır. Evet her konu da aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz ancak ortak hedeflerimiz, ülkemiz menfaatleri söz konusu olduğunda hemfikir olmayı gerektirir.
Başkanım, iftar yemeğinde verdiğiniz birlik, beraberlik, kardeşlik mesajınız sözde kalmasın, bu yıl milat olsun. Çorum'daki 15 mahallemiz eşit hizmet alsın, ama gerçekten eşit hizmet alsınlar. Bazı mahallerimiz öz, bazı mahallerimiz üvey evlat muamelesi görmesinler. Biz CHP meclis gurubu olarak Çorum için her desteğe hazırız.
Bugün bin aydan daha hayırlı olan Mübarek Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Bu mübarek Ramazan ayının ve Kadir Gecesinin tüm insanlığa, ülkemize, memleketimize huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim.
Çorum halkının ve tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim."